Cora van Rossum 

Leiderschapscoach

Cora van Rossum is een vrouw met een missie. Een missie die niet over eenduidigheid, maar over paradoxen gaat. En een missie over leiderschap in zorg en onderwijs aan resultaten met impact van binnenuit. Daarmee bedoelt ze: meer bevlogenheid, minder verzuim en een unieke samenwerking. Zo werkt zij zelf. En dat heeft invloed. En zo wil zij leidinggevenden in zorg en onderwijs opleiden en begeleiden zodat zij meer resultaten met impact van binnenuit bereiken.

Zijzelf zegt hierover:
‘Eigenlijk zie je vaak dat mensen in zorg en onderwijs in elkaar gekropen geraakt zijn door alle druk die er is. Wanneer ze dan weer gaan zien ‘he ik heb eigenlijk heel veel in huis’, ontstaat er een stroom. Aan die stroom draag ik graag bij. Ik denk dan ook altijd ‘ik heb hier niets aangedaan, ik heb alleen stroming vrijgemaakt.’ Dan zie je dat teams ineens gaan zien dat ze met elkaar zoveel meer kunnen. Het paradoxale van leiderschap is dat niet jij bepaalt wat de ander doet, maar dat je de kracht haalt uit de ander, die zelf leiding gaat geven aan wat hij doet.

Het enige wat jij doet is zorgen dat de ander alle voorwaarden heeft om dat te doen wat hij moet doen. Op dat moment kunnen jouw medewerkers zelf vanuit hun hart voor zorg of voor onderwijs vorm gaan geven aan alles wat er op tafel ligt. De regels zijn namelijk niet verandert en de administratiedruk ook niet. Alles is niet verandert! Wel is de eigen invloed van de medewerker en het team op al deze zaken verandert. Ze kunnen er nu zelf vorm aan geven. Met elkaar. Dan staan er weer deskundige medewerkers!’

Contact Informatie

Leiderschapsparadox
Loodsholland 10
3024 WC Rotterdam
06-12 37 13 72
cora@loopbaanparadox.nl

Leiderschapsparadox © 2019