Whitepaper 2 - De diagnose

Er ontstaat weer echte verbinding in teams en organisaties als we eerlijk zijn over onze angst. Dan hoeven we anderen niet te demoniseren.

Mijn bedrijf Leiderschapsparadox startte ik omdat ik problemen signaleerde in zorg- en onderwijsinstellingen. Die problemen gingen me aan het hart: ik houd van deze sectoren. Er is in ongeveer vijftien jaar tijd een cultuuromslag geweest in zorg en onderwijs. Die sectoren hebben zich proberen aan te passen aan de nieuwe realiteit. Waar er haken en ogen aan die realiteit blijken te zitten, mag ik daar als coach mijn bijdrage aan leveren. Ik ben graag de dokter die een ziek systeem aanpakt. Ik ben nog liever de preventiemedewerker. En terwijl zorg- en onderwijsorganisaties de pijn van de cultuuromslag nog voelen, kunnen we doorgroeien naar een gezondere cultuur. Een nieuwe cultuur die leidt tot zorg- en onderwijsorganisaties die hun prestatiedoelen halen vanuit een focus op missie, mensen en meerwaarde.

Om die reden schets ik in vijf white papers in volgorde:

  1. Het probleem
  2. De oorzaak van falende alternatieve mogelijkheden
  3. De beste aanpak en oplossingsmogelijkheden
  4. Een casestudy als bewijsvoering van de beste aanpak
  5. Wat kunnen we doen?

Dit is de tweede white paper, waarin ik de oorzaak van falende alternatieve mogelijkheden beschrijf.

Download volledige White paper 2 - De diagnose (PDF)

We zijn jongere maar ook oudere medewerkers gaan zien als ‘inzetbaar’, als ‘potentieel’. Daarmee is de medewerker geen gelijkwaardige partner meer, maar een gebruiksobject. Een gebruiksobject zal zelf geen initiatief en regie nemen. Er zullen veranderingen nodig zijn bij zowel werkgever als werknemer.

Contact Informatie

Leiderschapsparadox
Loodsholland 10
3024 WC Rotterdam
06-12 37 13 72
cora@loopbaanparadox.nl

Leiderschapsparadox © 2019