Programma 'Echte Aandacht Werkt!'

Een uniek leiderschapsontwikkeling programma

Jouw pad naar duurzaam leiderschap. Vertraag en verbind met wat echt belangrijk is. Ontdek hoe echte aandacht voor jezelf, anderen en jouw omgeving leidt tot duurzame verandering.

In mijn nieuwe programma ga jij als professional in 7 sessies vanuit je eigen uniciteit je bodem ontwikkelen. Je groeit op een natuurlijke manier. Zo versterk jij je eigen invloed en impact. Je doorbreekt minder effectieve patronen en ontwikkelt nieuwe effectieve patronen. 

Startdata: 5 september 2024, 6 november 2024 en 15 januari 2025. 

Wat is het leiderschapsprogramma 'Echte Aandacht Werkt!'

In een wereld die sneller beweegt dan ooit, biedt Leiderschapsparadox een unieke kans om te vertragen en dieper te verbinden met wat echt belangrijk is. 


Ons programma Echte Aandacht Werkt! combineert de tijdloze wijsheid van paarden, herderschap en het monastieke denken. In combinatie met de kracht van coaching helpt dit jou met een diepgaande leiderschapstransformatie.


Deelnemers ontdekken hoe echte aandacht voor zichzelf, anderen, en hun omgeving kan leiden tot duurzame verandering en betekenisvolle impact. 


Dit is leiderschap herzien: niet als een functie, maar als een manier van leven, gebaseerd op aandacht, verbinding en verantwoordelijkheid. 


Sluit je aan en ervaar hoe je, door stil te staan, daadwerkelijk vooruitgang boekt.

Programma Highlights

Wat kun je verwachten als je deelneemt aan dit programma? 

Tijdens dit unieke programma ervaar je natuurlijke groei door aandacht te geven aan je eigen leiderschap.

 • Zelfkennis

  Ontdek jouw unieke kwaliteiten en vind je innerlijk kompas

 • Verbinding

  Bouw duurzame relaties binnen en buiten het werk door aandacht en empathie

 • Verantwoordelijkheid

  Neem op een authentieke manier jouw leiderschap op

 • Schaapkudde

  Twee keer een groepscoaching bij de schaapkudde Midden-Delftland

 • Paardencoaching

  Een paardencoachsessie met de groep onder leiding van een ervaren paardencoach.

 • Op locatie Rotterdam

  Vier groepssessies op mijn locatie in Rotterdam, Lloydkwartier.

Echte aandacht zorgt voor een duurzame invulling aan werk. Dit betekent gezonde betrokkenheid op onszelf, elkaar en ieder andere vorm van leven. Menselijk en niet-menselijk leven zijn hierin gelijkwaardig en wederzijds afhankelijk. Als mens neem ik verantwoordelijkheid voor mijn daden en gedrag. Dit is leiderschap met impact en vraagt om echte aandacht.

Is dit unieke leiderschapsprogramma geschikt voor jou?

🌱 Ben je bestuurder, directeur, manager, ondernemer of HR-professional?

🌱 Ben jij HBO+ of WO opgeleid? 

🌱 Wil je vaardigheden ontwikkelen zodat je een effectievere leider of begeleider wordt?

🌱 Begeleidt jij of geef jij leiding aan medewerkers of cliënten in ontwikkeling, keuzes, verzuim of conflict? 

🌱 Ervaar je dat medewerkers of cliënten gebrek aan regie over hun eigen situatie hebben? Wil jij hier als begeleider of leidinggevende meer impact op krijgen?

🌱 Wil je je eigen Permanente Educatie (PE-punten e.a.) en/of jouw Persoonlijk Ontwikkelbudget inzetten voor een blijvend resultaat op het bovenstaande?

 🌱 Wil je dat de samenwerkingsrelaties in jouw organisatie duurzaam zijn? 

Dan is dit programma perfect voor jou!  


Ontdek de natuurlijke groei die gebeurt door aandacht te geven aan jouw eigen authenticiteit. Door deze natuurlijke ontwikkeling te doen als professional is het taak en doelgericht.

Door gericht en met aandacht na te denken over waarom je bent wie je bent en doet wat je doet, ontwikkel je nieuwe impact op je werkinhoud.

Hoe jij je gaat ontwikkelen in dit programma

Tijdens het programma ga jij als professional vanuit je eigen uniciteit je bodem ontwikkelen. Je groeit op een natuurlijke manier. Zo versterk jij je eigen invloed en impact. Je doorbreekt minder effectieve patronen en ontwikkelt nieuwe effectieve patronen.


Doordat dit geheel vanuit jouw eigen mens-zijn, onder je professie komt, is dit een natuurlijke ontwikkeling met blijvende impact.


Door gericht na te denken over waarom je bent wie je bent en doet wat je doet, ontwikkel je een nieuwe impact op je werk. Daardoor wordt jouw leiderschap impactvol in jouw rol, team en organisatie.


Door dit gedeeltelijk in de natuurlijke omgeving met de paarden en de schaapskudde te doen, word je je bewuster van jezelf als onderdeel van de natuur in wederzijdse gelijkwaardige afhankelijkheid.


Het programma is een investering in jezelf als mens en professional.

Over de trainer: Cora van Rossum

In 2008 startte ik mijn eerste coachpraktijk Loopbaanparadox en in 2018 startte ik een synchrone coachpraktijk onder de naam Leiderschapsparadox. In 2021 besloot ik om naast mijn werk als coach mij ook op te laten leiden als schaapherder. Buiten zijn, dieren, natuurontwikkeling fysiek aan de slag en bezig zijn met de honden. Het geeft mij veel. In dat proces leerde ik dat het werk als schaapherder, wanneer we dat inzetten voor regeneratieve begrazing alles te maken heeft met bodemontwikkeling. 

 

Binnen dit leiderschapsprogramma ‘Echte Aandacht Werkt!combineer ik twee van mijn deskundigheden, namelijk die van schaapherder en coach. Dat maakt dit programma uniek!

Over paardencoach Danitsja

Met een achtergrond als sociaal agoog heeft de mens altijd al centraal gestaan bij mij. Waarom doet iemand wat hij doet, of waarom juist niet? Groepsdynamica, belemmerende overtuigingen en persoonlijke ontwikkeling zijn onderwerpen waar ik mij graag in verdiep. Ik geloof dat ‘alles’ al in iemand aanwezig is. Iedereen heeft eigen, soms verborgen, unieke eigenschappen, kwaliteiten en talenten. Daarmee heeft iedereen een uitgangspunt om zich verder te ontwikkelen of datgene te doen waarmee hij of zij nog meer tot zijn recht kan komen’.
 
De kern waar ik altijd naar werk is 'wie ben je' en ‘wie wil je zijn’. In de gesprekken die ik voer help ik je om te komen tot jouw drijfveren en intrinsieke motivatie. Gaan we kijken hoe we jouw kwaliteiten en talenten daarop aan kunnen laten sluiten en onderzoeken we wat nog meer aandacht nodig heeft. We brengen inzichtelijk welke patronen er onder het gedrag zitten en hoe je daar effectief mee om kunt gaan. Om daartoe te komen maak ik gebruik van vele verschillende werkvormen (o.a. leiderschapscoaching, LIFO, performance coaching, paardencoaching). Op die manier help ik jou richting geven aan jouw leiderschapsambities.

Betekenis voor een duurzame wereld

Grotere organisaties moeten duurzaamheidsprestaties rapporteren in het bestuursverslag. Dit gaat over het geheel van de organisatie én de  ketenpartners. Daarmee is iedere schakel in de keten verantwoordelijkheid verschuldigd over het eigen duurzaam ondernemen en de ecologische impact.

Dit programma inspireert en helpt jou om je bewust te worden van jouw rol in dit geheel en de keuzes die jij wilt maken.

Praktische informatie

 • Het programma Echte Aandacht Werkt! beslaat 8 maanden en bestaat uit zeven sessies. 
 • Alle sessies duren 4,5 uur en zijn van 9.00 tot 13.30 uur, inclusief een lunch.
 • Kleine groepen van 4-6 deelnemers

 • Afwisselende locaties

  • 4 Sessies in Rotterdam
  • 2 Sessies bij de schaapkudde in Midden-Delfland / Vockestaert
  • 1 Sessie paardencoaching in Wiegen (Gelderland).

 • Startdata

  • 5 september 2024
  • 6 november 2024
  • 15 januari 2025

 • Duur van het traject

  • 8 maanden

 • Tijd van de bijeenkomsten

  • 9.00 tot 13.30 uur
  • Incl. een lunch

 • Inbegrepen in traject

  • 2 sessies bij de kudde
  • 1 sessie paardencoaching
  • lunch
  • werkmap en literatuur
  • Boek "Transpositie"

 • Kosten van het traject

   € 4.495 ex. Btw

Data en locaties van de sessies

Donderdag 5-9-2024  - Schapen
Woensdag 2-10-2024  - Kantoor
Woensdag 13-11-2024  - Paarden
Woensdag 8-1-2025 - Kantoor
Woensdag 5-3-2025  - Kantoor
Donderdag 24-4-2025 -  Schapen
Woensdag 4-6-2025  -  Kantoor

Woensdag 6-11-2024  - Kantoor
Woensdag 4-12-2024 - Kantoor
Woensdag 22-1-2025 - Paarden
Woensdag 12-3-2025 - Kantoor
Donderdag 8-5-2025  - Schapen
Woensdag 18-6-2025 - Kantoor
Donderdag 11-9-2025  -  Schapen

Woensdag 15-1-2025 -  Kantoor
Woensdag 12-2-2025 - Kantoor
Woensdag 2-4-2025 - Paarden
Woensdag 14-5-2025 - Kantoor
Donderdag 26-6-2025 - Schapen
Donderdag 18-9-2025 - Schapen
Woensdag 29-10-2025 - Kantoor

Saskia

Ik heb ervaren en geleerd wat het betekent stil te staan bij wat er speelt in mijzelf en hoe stilte en aandacht (zoals in de stof werd aangeboden) daar een essentieel deel van uitmaken. Het materiaal geeft inzicht en helpt dat vervolgens te integreren in het dagelijkse leven. Bij dit alles is de begeleiding, de feedback en het delen met elkaar bijzonder waardevol geweest. Je gaat dit proces samen, vindt herkenning en houdt elkaar scherp. Ik heb geleerd aandacht en stilte meer op waarde te schatten en als essentieel onderdeel in mijn leven te integreren waardoor ik helderder zicht heb op mijzelf en situaties.

Niek

Echte Aandacht helpt je om focus aan te brengen op wat echt belangrijk is en daar je energie aan te geven. Daardoor levert het geven van energie weer energie op. Je verliest je niet meer in zaken die vooral negatieve energie opleveren. Met een nieuwe focus, merk je dat dingen waar je je eerder aan ergerde vanzelf naar de achtergrond verdwijnen en jouw gedachten niet meer vullen. Zo komt er ruimte voor zaken die jouw Echte Aandacht verdienen.  Je komt los van je eigen ergernissen en stoort je ook minder aan de mensen waarvan je denkt dat die deze ergernissen veroorzaken.

Wilma

Echte aandacht werkt! heeft mij stil laten staan na een periode aan hard lopen. Het materiaal heeft mij terug gebracht naar de basis. Lezen met aandacht, overdenken, uitproberen en nogmaals lezen. Bijzonder vind ik het om te ervaren dat Benedictus zo van deze tijd is. Meer ‘grace’, het begrip dat in het tijdschrift Flow gebruikt wordt, staat voor dankbaarheid, mededogen, bescheidenheid en aandacht.

Programma Highlights

Wat kun je verwachten als je deelneemt aan dit programma? 

Tijdens dit unieke programma ervaar je natuurlijke groei door aandacht te geven aan je eigen leiderschap.

 • Zelfkennis

  Ontdek jouw unieke kwaliteiten en vind je innerlijk kompas

 • Verbinding

  Bouw duurzame relaties binnen en buiten het werk door aandacht en empathie

 • Verantwoordelijkheid

  Neem op een authentieke manier jouw leiderschap op

 • Schaapkudde

  Twee keer een groepscoaching bij de schaapkudde Midden-Delftland

 • Paardencoaching

  Een paardencoachingsessie met de groep onder leiding van een ervaren paardencoach.

 • Op locatie Rotterdam

  Vier groepssessies op mijn locatie in Rotterdam, Lloydkwartier.

Ben je enthousiast over dit programma?

Is dit iets voor jou?  Zie jij het belang van investeren in jezelf met blijvende impact? Investeer jij in jezelf en jouw organisatie? 

Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar, dus neem snel contact op. Ik plan dan een intake gesprek in. 

Maak kennis met mijn aanbod

Naast mijn programma 'Echte Aandacht Werkt! kun je ook een inspirerende introductiedag meelopen met de kudde.   

wat is leiderschapsparadox

Wat is Leiderschapsparadox?

Leiderschapsparadox wil onder de quote ‘Kudde rustplaats voor leiders’ een plek zijn van verstilling en bezinning voor leiderschap. Leiderschap vraagt om karakterontwikkeling vanuit kwetsbare kracht. Daarin is ‘stilstand vooruitgang’.

e-boek leiderschapsparadox

Download mijn gratis E-book

De lijnen in dit boek en het geheel van deze visie kon ik alleen ontdekken door te leven … Door mijn  leven steeds te transponeren.

Echte-Aandacht-Werkt

Inspiratiedag bij de kudde

Een speciaal inspiratieprogramma waarin je een prachtige halve dag bij de kudde gaat doorbrengen met een kleine groep deelnemers. Je geniet van de rust en de natuur en terwijl jij tot rust komt, werk je aan je waarden en rollen. In deze omgeving ga je kijken naar wat stilstaan jou brengt.