#nietalleen

Dinsdag postten wij geen blog. Het leek ongepast in crisistijd.

Woensdag werd ik geconfronteerd met een prachtig initiatief dat in no-time uit de grond is gestampt door een aantal grote landelijke organisaties. Vandaag dus een kleine post en tegelijk een boodschap met impact waarvoor ik speciale aandacht wil vragen!

#nietalleen is een initiatief dat zich opwerpt als verbindingsofficier tussen mensen die hulp nodig hebben in deze crisis en alle kleine en grote projecten die op dit moment als een golf over ons land gaan. Voor helpers de mogelijkheid om zich aan te sluiten. Voor hulpzoekenden de mogelijkheid tot het krijgen van hulp. Graag deel ik het: https://nietalleen.nl/. Heb je iets aan te bieden, sluit je aan.

De foto boven dit blog is tevens via deze link te printen als flyer die je in je straat of wijk kunt flyeren. Hij is bewust zwart/wit zodat hij makkelijk te printen is. Zo worden meer mensen bereikt die ook echt hulp nodig hebben.

Van de week zei Rutger Bregman, de schrijver van onder andere ‘De meeste mensen deugen’ bij De Wereld Draait door iets in de geest van: Niet alleen Corona is een virus. Ook gedrag kan zich nu als een virus verspreiden. Als wij nu vanuit solidariteit met elkaar optrekken, kan dat gedrag zijn dat als een virus werkt en zich verspreidt.’ Eerlijk is eerlijk, hoewel ik geen ras optimist ben, blijf ik een idealist. Dat is oprecht wat ik hoop! Dat het wij-zij, de polarisatie, door een crisis als deze als infectie vermindert. En dat het wij – solidair en inclusief – als een virus verspreidt!

Cora van Rossum – www.loopbaanparadox.nl –19-3-2020